- توضیحات
- نوشته شده توسط admin
- دسته: اندیشہ حدیثی و تفسیری
- بازدید: 2059
ابن تیمیه در تفسیر روشی ظاهرگرایانه در پیش گرفته است؛ به طوری که در ظواهر آیات آنقدر تعصب و تحجر نشان می دهد که حاضر به اندکی تعمق در زوایای پنهان آیات نیست و احتمال خلاف آن را هم نمی دهد. در این مقاله به بررسی منش و روش تفسیری ابن تیمیه پرداخته می شود و ظاهرگرایی در تفسیر، انکار مجاز و مخالفت وی با تأویل مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.
- توضیحات
- نوشته شده توسط admin
- دسته: اندیشہ حدیثی و تفسیری
- بازدید: 1987
ابن تيميه خود حديث شناس نبوده، بلكه مقلد ديگران به ويژه ابن جوزي بوده، و در برخورد با آنچه موافق مرامش نبوده، از تمام موازين علمي عدول مي كرده، و آنچه را كه با هواي نفسش سازگار مي ديده، سعي میکرده آن را امری واقعی و ثابت و قطعی جلوه دهد. گواه بر اين ادعا نمونه های ذیل است:
- توضیحات
- نوشته شده توسط admin
- دسته: اندیشہ حدیثی و تفسیری
- بازدید: 1766
ابن تیمیه (661 ـ 728ق) از دانشمندان معروف اهل تسنن است که دیدگاه های او در کتاب منهاج السنّة النبویة و دیگر آثارش در زمینه ارزیابی احادیث، محور بحث های مختلف بوده است. نویسنده در این مقاله، ابتدا به بیان دیدگاه دانشمندان اهل سنّت درباره ابن تیمیه و معرفی منهاج السنّة می پردازد و پس از آن، روش های برخورد وی با احادیث پیامبر اسلام (ص) را بررسی می کند و ضمن ذکر نمونه هایی، به نقد علمی آن روش ها میپردازد.
- توضیحات
- نوشته شده توسط admin
- دسته: اندیشہ حدیثی و تفسیری
- بازدید: 2055
قدر متیقن از اصطلاح «تفسیر سلفی» تفسیری است که اساس آن بر روایات و آرای صحابه و تابعین پی ریزی شده باشد. نگاه آسیب شناسانه به تفسیر سلفی در کند و کاو نقادانه در سامانه ای استکه برای تفسیر صحابه و تابعین پی نهاده اند که عبارت است از: مدلل سازی وحجیت بخشی به تفسیر صحابه و تابعین؛ مرز بندی و ارزش گذاری آرا و تفاسیر، تمایز مراتب صحابه و تابعین در فهم مقاصد قرآن، ادعای عدم اختلاف تضادی در آرای تفسیر سلف و ترجیح نقل بر عقل و تفویض (تسلیم) بر تأویل. در این مقاله تفسیر سلفیان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
- توضیحات
- نوشته شده توسط admin
- دسته: اندیشہ حدیثی و تفسیری
- بازدید: 1826
در طول تاریخ اسلام، مفسران هر یک با شیوه خاصی به تفسیر آیات قرآن پرداختهاند. از اینرو شایسته است به بازنگری و ارزیابی آن روشها و بیان نکات ضعف و قوت آنها پرداخته شود. یکی از آن شیوهها، شیوه ابنتیمیه است که در عصر ما نقد و بررسی آن ضروری به نظر میآید؛ زیرا آرا و عقاید وهابیون از مبانی و آرای ابنتیمیه نشئت گرفته است که این مقاله در صدد بیان شگردها، استراتژیهای، و نقد و بررسی اصول و مبانی تفسیری ایشان (مانند نفی مجاز، تکیه بر ظواهر بدون توجه به قرائن، عدم تأویل صفات خبری و ...) میباشد وی در تفسیر آیات متشابه، از آیات محکم که قرآن از آنها به ام الکتاب تعبیر کرده، بهره نگرفته و لازمه تفسیر وی از صفات خدا، قائل شدن به تجسیم و تشبیه است.
مقالات
شبهات و جوابها
وزیٹر کاؤنٹر
Who Is Online
عناوین اخبار مهم
- وھابیت کے خاتمے کا واحد راہ حل آل سعود رژیم کا خاتمہ ہے، امریکی تجزیہ کار
- وهّابيّت و اتهام بدعت با خيالات واهى و باطل
- نقد و بررسی دیدگاه ابن تیمیه در باره امام مهدی(عج﴾
- توسل و طلب شفاعت در قرآن و روایات
- معنای وسیله چیست؟ آیا شفاعت خواستن از غیر خدا شرک است؟
- آیا نظر وهابیت با اهل سنت در مورد طلب شفاعت موافق است؟
- اشتباه وهابیت در توحید الوهی و ربوبی
- تجسیم از نگاه وهابیت و اهل سنت
- وهابیت؛ فرقهای علیه شیعه و سنی
- فرق اعتقاد شیعه و وهابیت
- اشکالات وهابیت به شیعیان
- مخالفت وهابیان با عقاید اهل سنت
- شیوههای وهابیت در مخالفت با اهل سنت
- روش تفسیری ابن تیمیه
- اقسام توحید از دیدگاه وهابیت و نقد آن